Postovane / Postovani,

 

sa velikim zadovoljstvom vas obaveštavamo da je INCEST TRAUMA CENTAR – BEOGRAD DOBITNIK PRIZNANJA KOJIM SE POTVRDJUJE NASE PARTNERSTVO SA MEDJUNARODNIM UDRUZENJEM ZA PREVENCIJU ZLOSTAVLJANJA I ZANEMARIVANJA DECE (INTERNATIONAL SOCIETY FOR THE PREVENTION OF CHILD ABUSE AND NEGLECT – ISPCAN). OVIM JE INCEST TRAUMA CENTAR – BEOGRAD ZVANICNO IMENOVAN ZA PARTNERA U REPUBLICI SRBIJI NAJZNACAJNIJEG MEDJUNARODNOG UDRUZENJA ZA SPRECAVANJE ZLOSTAVLJANJA I ZANEMARIVANJA DECE (ISPCAN COUNTRY PARTNER PROGRAM 2017 – 2018).

 

Zajedno sa Međunarodnim udruzenjem za prevenciju zlostavljanja i zanemarivanja dece (ISPCAN), radujemo se predstojecoj saradnji i zajednickim naporima kako bismo doprineli podizanju svesti na podrucju Istocne Evrope o problemu zlostavljanja i zanemarivanja dece.

 

ISPCAN (www.ispcan.org ), osnovan 1977. godine, je jedina multidisciplinarna međunarodna organizacija koja okuplja posvecene strucnjak(inj)e razlicitih profila iz citavog sveta sa ciljem da zajednicki rade na prevenciji i pomoci u oblasti zlostavljanja, zanemarivanja i eksploatacije dece na globalnom nivou. Njegov cilj je da, "promovise mogucnosti, kapacitete i organizacije kako bi se deci svih nacionalnosti omogucio normalan fizicki, mentalni i socijalni razvoj... i posebno, unapredjenje zastite svakog deteta, u svakoj zemlji, od svih oblika okrutnosti i eksploatacije.''

 

Aktivnosti ISPCAN-a otelotvoruju zelju njegovog osnivaca, Henrija Kempa (Henry Kempe), da "svi mi koji radimo u ovoj oblasti nikada ne prestanemo da postavljamo teska pitanja, da sebe suocavamo sa izazovom da dosegnemo dalje od moguceg i da se borimo za sve sto je potrebno da bi se zastitila deca.''

 

Aktivnosti koje ce u narednom visegodisnjem periodu biti rezultat saradnje ISPCAN-a i Incest Trauma Centra – Beograd, rado cemo deliti sa svim drustvenim akterima spremnim da pouzdano i dosledno sprecavaju seksualno nasilje nad decom i mladima i spremnim da zastite decu i mlade koji su preziveli seksualnu traumu.

 

S postovanjem,

Dr Ljiljana Bogavac

zamenica direktorke

063 752 12 54