"HODAM PROTIV SEKSUALNOG NASILJA NAD DECOM" U SUBOTU, 26. SEPTEMBRA, U 11 CASOVA - OKUPLJANJE I POLAZAK ISPRED PARLAMENTA SRBIJE

 

Akciju “HODAM PROTIV SEKSUALNOG NASILJA NAD DECOM!” predvode Metju MekVarish, Alexandra Kovac i Mirjana Karanovic!

 

Postovane / Postovani,

 

skrecemo vam paznju da je u petak i subotu, 25-26 septembra 2015. u organizaciji Incest Trauma Centra – Beograd, prvi put u poseti Beogradu Metju MekVarish (Matthew McVarish), Skotlandjanin koji je licno preziveo seksualno nasilje u detinjstvu i u periodu od maja 2013. do februara 2015. godine presao hodajuci 16.000 km i posetio svaki glavni grad zemalja-clanica EU da bi podigao svest o seksualnom nasilju nad decom i uticao na kreiranje drustvene i politicke promene.

 

Incest Trauma Centar – Beograd, uz podrsku Saveta Evrope u Strazburu, i u saradnji sa Zenskom parlamentarnom mrezom, Ministarstvom prosvete i Ministarstvom omladine i sporta – poziva vasDA U SUBOTU, 26. SEPTEMBRA U 11 CASOVA HODANJEM ZAJEDNO PODIGNEMO SVOJ GLAS PROTIV SEKSUALNOG NASILJA NAD DECOM.

 

Posebno u subotu, 26. septembra u 11 casova,pocev od Parlamenta Srbije gde ce skup pozdraviti i pridruziti se hodanju g-din Meho Omerovic i predstavnice Zenske parlamentarne mreze, i hodati do spomenika “Beogradski Pobednik” na Kalemegdanu - Incest Trauma Centar – Beograd poziva gradjanke i gradjane da ucestvuju u nasoj aktivnosti koja nosi naziv“HODAM PROTIV SEKSUALNOG NASILJA NAD DECOM!”iprvi put u nasoj zemlji cemo na ovaj nacin skrenuti paznju da je neophodno da svako od nas ucini sve da spreci seksualno nasilje i zastiti dete.

 

Simbolicno hodanje od Parlamenta Srbije do “Beogradskog Pobednika” oznacava “PUTANJU KA OPORAVKU”, jer proces oporavka od traume u psihološkom smislu uključuje svoje faze od 1.žrtve do 2.osobe koja je preživela seksualno nasilje do 3.pobednice / pobednika.

 

Na cilju trase kojom hodamo, bice izvedena nasa pesma “PREKINIMO CUTANJE!”koja je oficijelni song Kampanje Incest Trauma Centra – Beograd i Kampanje Saveta Evrope za svih 47 zemalja-clanica.

 

CELOKUPAN PROGRAM U PRILOGU.

 

Incest Trauma Centar – Beograd je, za Republiku Srbiju, zvanican nosilac Kampanje Saveta Evrope pod nazivom “1 OD 5”. Imenovan je u februaru 2012. godine, u njenom punom trajanju. Poseta Metjua MekVarisa se odvija u okviru dveju dimenzija Kampanje, “parlamentarne dimenzije” i “podizanja svesti javnosti o seksualnom zlostavljanju dece”.