BEOGRAĐANKA DOBITNICA MEĐUNARODNE NAGRADE U NJUJORKU

Dušici Popadić dodeljeno priznanje za podršku deci koja su preživela seksualno nasilje i inovativne programe prevencije

Njujork, SAD – 27. oktobar 2016. – World of Children®, organizacija posvećena postavljanju najviših standarda u zagovaranju prava deteta, održala je svoju godišnju svečanost povodom dodele nagrada u Njujorku, 27. oktobra 2016. Ova organizacija je uvela novi tip nagrade za oblast zaštite deteta, čija je dobitnica Dušica Popadić iz Srbije, koja je osvojila prvu ikada dodeljenu nagradu World of Children Protection Award.

Ovogodišnji dobitnici su odabrani među nekoliko hiljada kandidata nominovanih za nagrade. Njihove nominacije je razmatrao Međunarodni komitet dobrovoljaca i eksperata iz njihovih oblasti delovanja. Kandidati koji su ušli u najuži izbor prošli su proveru nezavisne međunarodne firme, kako bi se potvrdilo da su njihovi programi vrhunskog kalibra.

Dušica je proglašena prvom dobitnicom nagrade u oblasti zaštite deteta World of Children Award Protection Honoree za njeno zalaganje kao suosnivačice Incest Trauma Centra – Beograd (ITC), organizacije koja pruža podršku za decu koja su preživela seksualno nasilje. Pod njenim vođenjem, organizacija je takođe pomogla uvođenje edukacije o prevenciji za hiljade školaraca, kao i odraslih osoba zaposlenih u vladinim telima, nevladinim organizacijama i policijskim upravama.

Nagrada koja je prepoznata kao „Nobelova nagrada za zagovornike/ce dečijih prava“,označava da će Incest Trauma Centar - Beograd primiti namenska sredstva za pomoć razvoju svojih programa, kojim će na taj način biti obuhvaćen još veći broj dece. Uz Dušicino priznanje, u narednom trogodišnjem periodu će biti isplaćeno 80.000 američkih dolara, kao podrška radu Incest Trauma Centra - Beograd.

O NAGRADI WORLD OF CHILDREN AWARD:

World of Children® Award ima za cilj da poboljša život ranjive dece finansiranjem i unapređivanjem najzaslužnijih pojedinki i pojedinaca širom sveta u borbi za prava deteta.

Od 1998, organizacija World of Children Award dodelila je preko 8 miliona dolara namenskih sredstava i podrške programima koje je osmislilo više od 100 pojedinki i pojedinaca koji vode programe u službi dece širom sveta.